Bestelautoverzekering, welke aanvullende verzekeringen zijn nodig?

2024-02-23
JW Verzekeren B.V.

Bestelautoverzekering, welke aanvullende verzekering zijn nodig?

Bij het verzekeren van een bestelwagen komt veel kijken. Naast de standaard dekkingen: WA, WA+ beperkt casco en allrisk zijn er aanvullende dekkingen af te sluiten. De aanvullende dekkingen kennen veel verschillen: waarbij de een niet nodig is, is de ander onmisbaar. Wij van JW Verzekeringen B.V. adviseren de volgende keuzes:
 

Schade voor inzittende: Adviseren wij zeer!,

De schadeverzekering voor de inzittenden is niet verplicht. Wij zijn van mening dat deze dekking wel verplicht zou moeten zijn en adviseren dit ten alle tijden. De schadeverzekering voor inzittenden vergoedt de schade die de bestuurder en passagiers lijden door een ongeval.

Belangrijk om te weten is dat de passagiers al beschermd worden door de WA-verzekering als de bestuurder zelf aansprakelijk is en anders door de WA-verzekering van de tegenpartij als de tegenpartij aansprakelijk is. De bestuurder zelf kan geen beroep doen op zijn eigen WA-verzekering voor zijn letsel op het moment dat hij zelf aansprakelijk is en loopt daarom extra risico. Voor de bestuurder is daarom een schade voor inzittende verzekering een belangrijke dekking.

Op het moment dat niemand aansprakelijk blijkt voor een ongeval kunnen zowel de bestuurder als de passagiers een beroep doen op de schade inzittende verzekering. Die schade kan bestaan uit zaakschade (kleding, bagage etc.), inkomstenderving, huishoudelijk hulp, vervoerskosten, medische kosten, smartengeld en uitvaartkosten.
 

Ongevallen inzittende: Adviseren wij niet

Een ongevallen-inzittendenverzekering wordt door veel mensen overschat. Vergeleken met de schade inzittende verzekering stelt een ongevallen inzittende verzekering niet zoveel voor. Adviseurs van ons kantoor adviseren dit product bijna nooit en schadeverzekering voor inzittende altijd. In sommige landen is een ongevallen inzittendedekking zelfs verboden.

Je kunt op een ongevallen inzittendeverzekering alleen een beroep doen als je als inzittende betrokken bent bij een verkeersongeval en bent hierdoor blijvende invalide. Kom je hierdoor te overlijden kunnen je nabestaande een beroep op deze verzekering doen. De hoogte van de uitkering is vergeleken de schade inzittende heel laag en hangt niet af van de werkelijke schade. De uitkering is vooraf vastgesteld en de hoogte is afhankelijk van het letsel.
 

Rechtsbijstand: Meestal niet belangrijk

Een rechtsbijstandverzekering wordt vaak overschat. Als je in Nederland bij een ongeval betrokken bent kun je juridische bijstand regelen op kosten van de aansprakelijke tegenpartij. Partijen als JW juridische diensten zijn gespecialiseerd in het verhalen van schades. Iedereen kan bij ze terecht om zich bij te laten staan. Onze specialisten adviseren alleen rechtsbijstand als je het voertuig ook buiten Nederland gebruikt. Bij schades buiten Nederland is niet het Nederlandse recht van toepassing en in veel landen is bij wet opgenomen dat gemaakte juridische kosten niet vergoed hoeven worden.
 

Pechhulp: nodig maar vaak geregeld via de garage of ANWB

Op het moment dat je door schade niet verder kunt ben je verzekerd voor een sleepbeurt via je WA-verzekering. In het geval van pech heb je hier geen recht op en daarom adviseren wij een pechhulp dekking. Let wel goed op of je garage geen pechhulp of garantie pakket heeft afgesloten voor jouw voertuig.
 

Per direct bestelauto verzekeren

Per direct je bestelauto verzekeren kan op 2 manieren: Regel het zelf online 24 uur per dag 7 dagen in de week via onze vergelijkingswebsite. Zijn er geen bijzonderheden? Dan kan de aanvraag 24/7 automatisch worden geaccepteerd. De polis en groene kaart worden binnen 2 minuten volledig automatisch gemaild. Ook als er geen medewerkers beschikbaar zijn. Liever hulp van een specialist? Onze specialisten helpen je graag telefonisch of via Whatsapp met het per direct verzekeren van jouw bestelauto. Of via deze pagina een offerteverzoek achter dan neemt een specialist contact met jou op.